Referentie naar excel in een VBA project

Als ik met VBA werk in Access heb ik bijna altijd een verwijzing nodig naar Excel. Ik importeer en exporteer nogal veel data met excel.
Dit doe je eenvoudig door in de VBA editor via het menu Uitvoeren –> verwijzingen een vinkje te plaatsen bij de excel object Library.
Er is echter een probleem wanneer je bvb op de ene pc office 2010 (office14) draaien hebt en op een andere office 2013 (office15).
Immers, wanneer je de vba code op de off15 bewerkt dan zal de referentie naar excel deze zijn naar de excel15 object library. Hierdoor zal het vba project niet werken op de office14 computer.
Oplossing: kopieer de excel object library vanop de computer met de laagste office versie en plaats die op de pc met de hoogste versie. Om het overzichtelijk te houden in mijn directories plaatste ik dus de excel14 object lib in de map c:/program files(86)/microsoft office/office14 dir. Indien deze nog niet bestaat is het handig deze aan te maken. Zo dien je, in het vba project, niet te gaan browsen naar de plaats waar je de library neerplaatste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.